Viltfärsbiffar med fetaost och basilika


Ingredienser
4 portioner

Biffar:
500g viltfärs 
1 ägg 
150g fetaost 
1 kruka färsk basilika 
1 gul lök 

Tomatsås:
1 pkt krossade tomater 
Tomatpuré 
 Oxfond 
3 vitlöksklyftor

Tillbehör: kikärtspasta, zucchini 

Gör såhär 
Finhacka löken och stek den mjuk. Blanda färs med ägg, hackad fetaost, hackad basilika och krydda med salt/peppar/timjan/italian basilico-krydda. Blanda även i löken och forma till biffar. Bryn biffarna och sänk sedan värmen. Gör under tiden tomatsåsen. Fräs vitlök och häll på tomatpuré, krossade tomater och oxfond. Låt puttra lite och krydda efter smak. Häll på tomatsåsen över biffarna och låt allt gotta ihop sig en stund. Stek zucchinin och koka pastan. Servera omedelbums!

Comments

Popular Posts