Viltfärsbiffar med fetaost och basilika
Ingredienser
4 portioner
Biffar:
500g viltfärs
1 ägg
150g fetaost
1 kruka färsk basilika
1 gul lök
Tomatsås:
1 pkt krossade tomater
Tomatpuré
Oxfond
3 vitlöksklyftor
Tillbehör: kikärtspasta, zucchini
Gör såhär
Finhacka löken och stek den mjuk. Blanda färs med ägg, hackad fetaost, hackad basilika och krydda med salt/peppar/timjan/italian basilico-krydda. Blanda även i löken och forma till biffar. Bryn biffarna och sänk sedan värmen. Gör under tiden tomatsåsen. Fräs vitlök och häll på tomatpuré, krossade tomater och oxfond. Låt puttra lite och krydda efter smak. Häll på tomatsåsen över biffarna och låt allt gotta ihop sig en stund. Stek zucchinin och koka pastan. Servera omedelbums!
Comments
Post a Comment