Nötfärsbiffar med ugnsrostad blomkål och svampkräm
Ingredienser
4 portioner
Biffar:
500g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
7-8 soltorkade tomater
Sås:
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
3-4 msk svampkräm
1 stor eller 2 små vitlöksklyftor
Skal av 1/2 citron
Tillbehör:
Sallad
1 blomkålshuvud
Gör såhär
Sätt ugnen på varmluft 200C. Finhacka lök och stek den mjuk. Ställ åt sidan för att svalna. Ansa blomkålen, blanda med olja, salta och lägg på en plåt. Sätt in i ugnen 20-25 min tills blomkålen har fått färg. Blanda ihop allt till biffarna, inkl den stekta löken och finhackade soltorkade tomater. Forma till biffar och stek i stekpanna. Blanda under tiden ihop såsen, smaka av med salt och citronpeppar och ställ kallt tills vidare. Servera med en sallad med avokado, tomater och fetaost.
Comments
Post a Comment