Torskbiffar med potatis, ärtor och romsås
Ingredienser
4 portioner
Biffar:
600g torskfilé
1 gul lök
1 msk torkad dill
1 ägg
0,5 tsk fiberhusk
Romsås:
1 dl lättcremefraiche
1 msk majonnäs
1 dl yoghurt
2 msk stenbitsrom
0,5 kruka färsk dill
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
0,5 citron, saft+rivet skal
Tillbehör:
600g delikatesspotatis
600g gröna ärtor
Gör såhär
Koka upp vatten till potatis och ärtor och koka tills de är färdiga. Gör under tiden biffarna. Lägg torskfilé, hackad gul lök, dill, ägg och fiberhusk i en matberedare och mixa slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt smeten sätta sig en stund och forma därefter biffar. Smeten är rätt lös och fluffig så det kan vara lite besvärligt. Blöt händerna så går det bättre. Stek biffarna i rikligt med stekfett på medeltemperatur tills de har fått fin yta. Gör romsåsen under tiden. Finhacka rödlök och dill och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och citronpeppar. Servera biffarna med potatis, ärtor och romsås.
Comments
Post a Comment