Torskbiffar med potatis, ärtor och romsås


Ingredienser 
4 portioner

Biffar:
600g torskfilé 
1 gul lök 
1 msk torkad dill 
1 ägg 
0,5 tsk fiberhusk 

Romsås: 
1 dl lättcremefraiche 
1 msk majonnäs 
1 dl yoghurt 
2 msk stenbitsrom 
0,5 kruka färsk dill 
1 liten rödlök 
2 vitlöksklyftor 
0,5 citron, saft+rivet skal

Tillbehör:
600g delikatesspotatis 
600g gröna ärtor 

Gör såhär 
Koka upp vatten till potatis och ärtor och koka tills de är färdiga. Gör under tiden biffarna. Lägg torskfilé, hackad gul lök, dill, ägg och fiberhusk i en matberedare och mixa slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt smeten sätta sig en stund och forma därefter biffar. Smeten är rätt lös och fluffig så det kan vara lite besvärligt. Blöt händerna så går det bättre. Stek biffarna i rikligt med stekfett på medeltemperatur tills de har fått fin yta. Gör romsåsen under tiden. Finhacka rödlök och dill och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och citronpeppar. Servera biffarna med potatis, ärtor och romsås.

Comments

Popular Posts