Teriyakilax med kokoskokt quinoa
Ingredienser
4 portioner
4 laxfiléer
1 dl teriyakisås
2 dl quinoa
1 burk kokosmjölk (ca 4 dl)
2 broccolibuketter
Sesamfrön, vitlökspulver, chiliflakes
Kokoschips till servering
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 C. Koka upp quinoan med kokosmjölken tills den är klar (ca 15 min). Rör om då och då. Skär broccolin i buketter (använd även lite av stammen!) och blanda med olja, vitlökspulver, salt och chiliflakes. Sprid ut på en plåt och kör i ugnen ca 15 min. Ta ut plåten och lag på laxfiléerna. Pensla på teriyakisås och salta något. Kör in alltihop i ugnen igen ca 10 min tills laxen är klar. Lägg upp lax, broccoli och quinoa på tallrikar och toppa quinoan med rostade kokoschips. Servera allt med en god sallad.
Comments
Post a Comment