Sötpotatistacos med bönröra och sesamdressing
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök:
1 stor rödlök
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk limesaft
Sesamdressing:
1 dl yoghurt
1 msk sesamolja
2 msk majonnäs
Bön- och cashewröra:
1 pkt stora vita bönor
1 dl cashewnötter
1 msk olivolja
2 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 msk spiskummin
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Tillbehör:
Salladslök, gurka, färsk persilja, avokado, babyspenat, sesamfrön, tortillabröd, 2 sötpotatisar
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 C. Koka därefter upp lagen till rödlöken. Skär rödlöken i tunna halvmånar, lägg i ett glas/en burk, häll över lagen och låt svalna till servering. Skär sötpotatisen i tärningar och blanda väl med rapsolja. Sprid ut på en plåt och krydda rejält med rökt paprikapulver och salt. Kör i ugnen tills de är mjuka inuti och har fått en krispig yta, ca 25 minuter. Sippa under tiden på ditt vinglas och gör de övriga tillbehören. Sköj av bönorna och mixa dem till en slät kräm. Späd ut med vatten för att få rätt konsistens. Addera cashewnötter, vitlök och kryddor. Kör några varv till och smaka av med salt. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Skär upp salladslök, gurka, avokado och persilja. Värm tortillabröden. Servera.
Comments
Post a Comment