Saftig banankaka med choklad
Ingredienser
10 bitar
2 stora eller 3 små bananer (ca 230 g)
6 ägg
3 msk björksocker/sötströ
1,25 dl kokosmjöl
3 msk kokosolja
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljessens
Ca 30 g mörk choklad
Ca 1 msk kokosflingor till topping
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 C. Vispa ägg och björksocker vitt och pösigt. Mosa bananerna med en gaffel eller i matberedare. Smält kokosoljan. Tillsätt alla ingredienser förutom choklad och kokosflingor och vispa några varv så allt blandas. Hacka chokladen och vänd ner i smeten. Klä en 1,5-litersform med aluminiumfolie och häll ner smeten. Strö över lite kokosflingor. Grädda ca 40 min - en provsticka ska komma ut torr. Låt kakan svalna helt, skär upp i skivor och hugg in!
Comments
Post a Comment