Matsmulpaj med aubergine, tomat och rödlök
Ingredienser
4 portioner
Smuldeg:
1 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 dl teffmjöl
1 dl riven parmesan
Ca 3 msk kokosolja, smakneutral
Ca 0,5 dl vatten
Fyllning:
1 stor aubergine
450 g körsbärstomater
3 små rödlökar
Tillbehör:
Sallad
Varmrökt lax, alt kyckling
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 C. Skär auberginen i skivor och salta ur dem. Torka bort vätskan och tärna skivorna. Fräs auberginetärningarna en stund i olja. Tänk på att aubergine äter olja = snåla ej. Lägg till rödlöken efter en stund och fräs tills allting är mjukt och har fått färg. Lägg blandningen i en pajform. Halvera tomaterna och strö över. Gör under tiden smuldegen. Lägg allt förutom vattnet i en matberedare och mixa tills det går ihop till en deg. Addera vatten allt eftersom tills det blir bra smuldegskonsistens (det ska börja klumpa ihop sig). Salta, smaka av och kör ett par varv till. Strö smuldegen över aubergine, lök och tomater. Baka i ugnen ca 25-30 min eller tills pajdegen har fått färg. Servera med en god sallad och varmrökt lax. Slurp!
Comments
Post a Comment