Kycklingsallad med rotfrukter och apelsinsås
Ingredienser
4 portioner
Sallad:
4 kycklingfiléer
2 påsar sallad
2 avokado
Lite rotfrukter, typ morot/palsternacka/kålrot
Lite torrostade nötter, mandlar/pekannötter
Lite parmesan att hyvla över
Apelsindressing:
2 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
Rivet skal + saft av 1/2 liten apelsin
1 tsk honung
Gör såhär
Sätt ugnen på 175C varmluft. Skär och skala rotfrukter i lagom stora bitar, blanda med olja och salt/peppar och stek i ugn ca 20-25 min. Bryn kycklingfilén med salt och peppar och stek färdigt i ugnen ca 15 min. Lägg under tiden upp övriga ingredienser på tallrikar och blanda ihop såsen. Smaka av med salt och peppar. Skiva kycklingfilén, lägg upp rotfrukter på salladen och toppa alltihop med hyvlad parmesan och apelsindressing.
Comments
Post a Comment