Kikärtsbollar med morotssallad och tahiniyoghurt
Ingredienser
4 portioner
Kikärtsbollar:
2 pkt kokta kikärtor
4 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 tsk fiberhusk
2 msk olivolja
Spiskummin, lökpulver, paprikapulver
Vatten till rätt konsistens
Tahiniyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
2-3 msk tahini
Saft + skal av 1 lime
Sallad:
1 blomkålshuvud
3 stora morötter, hyvlade
Klyftor av 2 apelsiner
0,5 pkt frysta granatäpplekärnor
2 avokado
Persilja
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 C. Skär blomkålen i buketter och sprid ut på en plåt med lite örtsalt och olivolja. Kör tills de är mjuka och har fått yta, ca 25 min. Mixa kikärtorna med övriga ingredienser. Späd med vatten till en slät rullbar smet. Forma bollar och stek runt om på medelvärme. Blanda ihop yoghurtsåsen och smaka av med salt. Fördela morotsstrimlor på tallrikar och toppa med apelsin, avokado, blomkål, granatäpple, kikärtsbollar och tahiniyoghurt. Smaklig spis!
Comments
Post a Comment