Kalkonfilé med parmesanmos
Ingredienser
4 portioner
600 g kalkonfilé
1 pkt tärnad panchetta
100 g färskost vitlök
Lite grädde
Några msk kycklingfond
2 pkt sparris
1 kvist coctailtomater
2 små blomkålshuvuden
Ca 1/2 parmesanost, riven
Gör såhär
Sätt ugnen på 200C. Bryn kalkonfiléerna och stek färdigt i ugn, ca 20 min om filéerna är stora. Sätt in sparris och tomater i olja i ugnen när ca halva tiden av filéerna återstår. Vispa upp grädde, färskost och fond i skyn från kalkonfiléerna, koka ihop något och ställ åt sidan. Skär blomkål i buketter och koka upp i lättsaltat vatten. Koka mjuka ca 10-15 min. Stompa med smör och riven parmesan, smaka av med salt och vitpeppar. Låt ånga av i kastrullen. Bryn panchetta på hög värme och låt rinna av på hushållspapper. Skiva upp kalkonfilén när den är klar och servera med sås, panchetta, blomkålsmos och grönsaker.
Comments
Post a Comment