Indiskt kryddris med halloumi och lime-myntayoghurt
Ingredienser
4 portioner
Kryddris:
1 litet eller 1/2 stort vitkålshuvud
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
Hackad chili
Hackad ingefära
1 pkt kidneybönor
En skvätt grönsaksfond
Gurkmeja, kardemumma, torkad ingefära, kryddnejlika
Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 lime, skal + saft
En näve färsk, hackad mynta
Tillbehör:
Babyspenat
200 g halloumi
Några nävar cashewnötter
Färsk persilja
Gör såhär
Hacka löken och fräs den lite i olja. Mixa vitkålen I en matberedare till ett ris. Tillsätt vitkålsriset till stekpannan och addera, chili, ingefära, vitlök, grönsaksfond och krydda rejält.Smaka av! Låt puttra ihop sig en stund. Rör under tiden ihop yoghurten och stek halloumi i tärningar. Smaka av riset med salt och rör ner kidneybönorna. Servera riset på en bädd av babyspenat och toppa med halloumi, cashewnötter och persilja.
Comments
Post a Comment