Grekiska quinoabiffar med rotfrukter och pestoyoghurt
Ingredienser
4 portioner
Biffar:
2 dl röd quinoa, okokt
1 burk kidneybönor
0,5 burk tapenade soltorkade tomater
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
Några msk soja
Basilika, oregano, svartpeppar
Sås:
Turkisk yoghurt
0,5 burk grön pesto
400 g potatis
1 stor sötpotatis
4-5 morötter
Rödlök
Basilikablad
Gör såhär
Koka quinoan i grönsaksbuljong och låt svalna (förslagsvis några timmar innan om du har den möjligheten). Sätt ugnen på 225 C. Mixa bönor, tapenade, gul lök, vitlök, ägg, soja och kryddor slätt. Blanda ner quinoan. Smaka av med salt. Låt smeten vila i kyl under tiden du fixar rotfrukterna. Skala morot och skär stavar av potatis, sötpotatis och morot. Blanda med lite rapsolja och salt. Sprid ut på en plåt. Forma biffar av smeten och fördela biffarna ovanpå rotfrukterna. Sätt in plåten i ugnen ca 25-30 min tills rotfrukterna är klara. Blanda under tiden ihop pesto med yoghurt, smaka av med salt och låt stå kallt en stund. Ta ut plåten ur ugnen och toppa med skivad rödlök och basilikablad. Servera med pestosåsen och en god sallad.
Comments
Post a Comment