Friterad fetaost med quinoasallad
Ingredienser
4 portioner
600 g fetaost
2 ägg
Panko (eller annat ströbröd)
4 dl kokt vit quinoa
0,5 påse ruccola
En näve mandlar
En näve torkade aprikoser
Några myntablad
0,5 rödlök
0,5 gurka
Gör såhär
Skär varje fetaostblock i två delar. Hetta upp rejält med matolja i en kastrull eller stekpanna. Vispa upp ägg med en gaffel på en tallrik och häll panko på en annan tallrik. Droppa först fetaosten i ägg och sedan i panko. Fritera någon minut per sida. Var försiktig när osten ska vändas så paneringen inte trillar av. Skär under tiden upp rödlök, gurka och torkade aprikoser. Blanda med kokt quinoa, ruccola, mandlar och myntablad. Droppa i lite ramslöksolja och krydda med örtsalt. Servera salladen med den friterade fetaosten.
Comments
Post a Comment