Friterad fetaost med quinoasallad


Ingredienser 
4 portioner

600 g fetaost 
2 ägg 
Panko (eller annat ströbröd)
4 dl kokt vit quinoa 
0,5 påse ruccola 
En näve mandlar 
En näve torkade aprikoser 
Några myntablad 
0,5 rödlök 
0,5 gurka 

Gör såhär 
Skär varje fetaostblock i två delar. Hetta upp rejält med matolja i en kastrull eller stekpanna. Vispa upp ägg med en gaffel på en tallrik och häll panko på en annan tallrik. Droppa först fetaosten i ägg och sedan i panko. Fritera någon minut per sida. Var försiktig när osten ska vändas så paneringen inte trillar av. Skär under tiden upp rödlök, gurka och torkade aprikoser. Blanda med kokt quinoa, ruccola, mandlar och myntablad. Droppa i lite ramslöksolja och krydda med örtsalt. Servera salladen med den friterade fetaosten.

Comments

Popular Posts