Fläskfilégratäng med tomater, champinjoner och mozzarella
Ingredienser
4 portioner
Gratäng:
600 g fläskfilé
1 purjolök
200 g champinjoner
1 mozzarella
Några körsbärstomater
1 dl lättcremefraiche
100 g färskost vitlök
1 dl grädde
Några msk kalvfond
3 tsk dijonsenap
2 tsk sambal oelek
Tillbehör:
1 zucchini
2 broccoli
1 rödlök
1 påse bladspenat
600g delikatesspotatis
Gör såhär
Sätt ugnen på 200C varmluft. Koka potatisen. Skiva purjolök och lägg i en form. Skiva champinjoner, bryn snabbt och lägg över purjon i formen. Putsa och skiva fläskfilén, salta och peppra, bryn även den och lägg över champinjonerna. Rör ihop resterande ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet. Skiva mozzarella och lägg ut över köttet. Halvera körsbärstomater och lägg över. Ställ in i ugnen 20 min. Salta under tiden ur skivor av zucchini, skär broccoli i buketter och klyfta rödlök. Blanda med olja på en form och ställ in i ugnen när 10 min av gratängtiden återstår. Häll påsen bladspenat över grönsakerna. Servera genast!
Comments
Post a Comment