Fetaost- och morotsbiffar med blomkålstabbouleh och dillhummus
Ingredienser
4 portioner
Morotsbiffar:
4 st stora morötter
1 medelstor sötpotatis
1 pkt fetaost à 150g
3 ägg
0,5 msk fiberhusk
0,5 dl pofiber
Lökpulver, vitlökspulver
Blomkålstabbouleh:
1 litet blomkålshuvud
1 avokado
1 rödlök
1/2 påse bladspenat
1 pkt bladpersilja
Granatäpplekärnor
Dillhummus:
1 pkt kokta kikärtor
Skal av 1 citron, saft av 0,5
2 vitlöksklyftor
1 msk tahini
1 pkt färsk dill eller 2 msk torkad
2 msk citronolivolja
Gör såhär
Börja med biffarna. Skala och riv morötterna och sötpotatisen fint och pressa ut vätskan. Blanda med hackad fetaost, ägg, pofiber och fiberhusk. Låt stå i tio minuter. Smaka av med salt och kryddor. Forma till biffar och stek i olja. Ett tips är att först bryna biffarna så de håller ihop för att därefter sänka värmen och låta dem bli genomstekta.
Skär blomkålen i buketter och mixa i matberedare till couscousliknande konsistens. Lägg i en porslinsskål och micra på full effekt tills blomkålen är genomkokt. Lägg i en bakduk och pressa ut all vätska. Skär rödlök i tuna halvmånar, skär avokadon i bitar, hacka persilja och blanda allt med blomkålsriset. Smaka av med örtsalt och ringla på lite olivolja. Toppa med granatäpplekärnor.
Mixa kikärtorna till hummusen tillsammans med vitlök, tahini, citron, dill och olja. Smaka också av hummusen med salt och lite cayennepeppar. Lägg upp den i en skål. Servera till biffar och tabbouleh. Hugg in och njut!
Comments
Post a Comment