Belugabolognese
Ingredienser
4 portioner
Bolognese:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grovriven morot
2 dl torra belugalinser
500 g krossade tomater
Ca 2-3 msk tomatpuré
Ca 2 dl vatten
Ca 2 msk tamarisoja
En rejäl skvätt grönsaksfond
2 dl havrefraiche
Oregano, basilika, timjan
Tillbehör:
4 port pasta
Cashewsmul (mixade cashewnötter, bjäst och salt)
Sallad
Färsk basilika/timjan
Gör såhär
Hacka löken och fräs den mjuk i olja några minuter. Tillsätt riven morot, vitlök, kryddor och tomatpuré och låt fräsa med. Tillsätt krossade tomater, linser, grönsaksfond, soja och vatten. Puttra ca 25 min tills linserna har fått rätt konsistens (fortfarande rätt tuggiga). Koka under tiden pastan al dente. Tillsätt havrefraiche till såsen och puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera pastan med ruccola, bolognese, cashewsmul och färska kryddor. Much away!
Comments
Post a Comment