Asiatisk laxsallad med vaxbönor och sötpotatis
Ingredienser
2 portioner
Sallad:
1/2 pkt vaxbönor
Limesaft
1/2 chili
Hackad ingefära
2 vitlöksklyftor
2 sötpotatisar
2 laxfiléer, gärna med skinn
0,5 påse babyspenat
Cashewnötter
Persilja
Dressing:
2 tsk dijonsenap
1 msk majonnäs
3 msk turkisk yoghurt
1 msk sesamolja
2 tsk tamarisoja
Gör såhär
Sätt ugnen på 225C. Skär sötpotatisen i skivor, ringla över lite rapsolja med ramslöksmak och krydda med rökt paprikapulver och salt. Sätt in i ugnen ca 15-20 min. Tina under tiden vaxbönor i stekpannan tills de är torra. Addera lite fett och stek tillsammans med chili, ingefära och vitlök. Låt lite limesaft koka in. Låt vaxbönorna få fin yta. Krydda och stek laxfiléerna. Blanda ihop dressingen och smaka av. Lägg babyspenat i botten på två tallrikar. Toppa med sötpotatisringar, vaxbönor, lax, persilja och cashewnötter. Servera med dressingen.
Comments
Post a Comment