Vietnamesiska vårrullar med jordnötsdipp
Ingredienser
4 portioner
Vårrullar:
Ca 16 rispapper
3 morötter
0,5 gurka
2 avokado
Salladslök
Ca 250g mango
Jordnötssås:
Ca 1 dl crunchy jordnötssmör
0,5-0,75 dl sweet chilisås
2-3 msk tamarisoja
1 tsk ingefära
Gör såhär
Skala morot och skär den i små stavar. Skär även upp gurka, avokado och salladslök i liknande bitar. Tärna mangon om du använder färsk. Lägg jordnötssmör, sweet chilisås, soja och ingefära i en liten kastrull, sätt på plattan och späd med vatten till rätt konsistens. Börja med lite mindre och öka allt eftersom jordnötssmöret smälter. Smaka av med salt. Ställ åt sidan för att svalna. Hetta upp vatten i en stor kastrull tills det är ljummet. Börja rulla rullarna genom att blötlägga ett rispapper några sekunder tills det är mjukt, lägg på en fuktig kökshandduk och lägg ut fyllningen i en sträng i mitten. Vik in sidorna och rulla ihop. Servera rullarna med den dögoda såsen.
Comments
Post a Comment