Saftig banankaka med choklad


Ingredienser 
10 bitar

2 stora eller 3 små bananer (ca 230 g) 
6 ägg 
3 msk björksocker/sötströ
1,25 dl kokosmjöl 
3 msk kokosolja 
2 tsk bakpulver 
2 krm vaniljessens 
Ca 30 g mörk choklad 
Ca 1 msk kokosflingor till topping 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 C. Vispa ägg och björksocker vitt och pösigt. Mosa bananerna med en gaffel eller i matberedare. Smält kokosoljan. Tillsätt alla ingredienser förutom choklad och kokosflingor och vispa några varv så allt blandas. Hacka chokladen och vänd ner i smeten. Klä en 1,5-litersform med aluminiumfolie och häll ner smeten. Strö över lite kokosflingor. Grädda ca 40 min - en provsticka ska komma ut torr. Låt kakan svalna helt, skär upp i skivor och hugg in!

Comments

Popular Posts