Krispig quinoapizza


Ingredienser 
1 stor plåt

2 dl vit quinoa 
0,5 dl vatten 
1 tsk bakpulver 
Lite salt

Gör såhär 
Blötlägg 2 dl vit quinoa ca 8 h. Sätt ugnen på 225 C. Skölj quinoan och mixa den till en slät, tjock kräm tillsammans med vatten och olja. Rör ner bakpulver och smaka av med salt. Sprid ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda ca 15 min eller tills botten har fått färg. Ta ut plåten, vänd bottnen och bre på de toppings du vill ha. Kör ytterligare i ugnen tills osten smält (ca 5-10 min). Toppa med ännu fler goda grejer när pizzan kommer ut ur ugnen och sen är det bara att börja smaska i sig!

Förslag på toppings:
Tomatsås, lök, champinjoner, rökt skinka, mozzarella (bilden)
Tomatsås, rökt lax, dill, crème fraiche, avokado 
Löjrom, rödlök, smetana, dill
Kantareller, lök, timjan, västerbottenost

Comments

Popular Posts