Kikärtsbollar med morotssallad och tahiniyoghurt


Ingredienser 
4 portioner

Kikärtsbollar:
2 pkt kokta kikärtor 
4 vitlöksklyftor 
1 kruka persilja 
1 tsk fiberhusk 
2 msk olivolja 
Spiskummin, lökpulver, paprikapulver 
Vatten till rätt konsistens 

Tahiniyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt 
2-3 msk tahini 
Saft + skal av 1 lime 

Sallad:
1 blomkålshuvud
3 stora morötter, hyvlade 
Klyftor av 2 apelsiner 
0,5 pkt frysta granatäpplekärnor 
2 avokado 
Persilja 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 225 C. Skär blomkålen i buketter och sprid ut på en plåt med lite örtsalt och olivolja. Kör tills de är mjuka och har fått yta, ca 25 min. Mixa kikärtorna med övriga ingredienser. Späd med vatten till en slät rullbar smet. Forma bollar och stek runt om på medelvärme. Blanda ihop yoghurtsåsen och smaka av med salt. Fördela morotsstrimlor på tallrikar och toppa med apelsin, avokado, blomkål, granatäpple, kikärtsbollar och tahiniyoghurt. Smaklig spis!

Comments

Popular Posts