Indiskt kryddris med halloumi och lime-myntayoghurt


Ingredienser 
4 portioner

Kryddris:
1 litet eller 1/2 stort vitkålshuvud 
2 gula lökar 
4 vitlöksklyftor 
Hackad chili 
Hackad ingefära 
1 pkt kidneybönor 
En skvätt grönsaksfond 
Gurkmeja, kardemumma, torkad ingefära, kryddnejlika

Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 lime, skal + saft 
En näve färsk, hackad mynta 

Tillbehör:
Babyspenat 
200 g halloumi 
Några nävar cashewnötter 
Färsk persilja 

Gör såhär 
Hacka löken och fräs den lite i olja. Mixa vitkålen I en matberedare till ett ris. Tillsätt vitkålsriset till stekpannan och addera, chili, ingefära, vitlök, grönsaksfond och krydda rejält.Smaka av! Låt puttra ihop sig en stund. Rör under tiden ihop yoghurten och stek halloumi i tärningar. Smaka av riset med salt och rör ner kidneybönorna. Servera riset på en bädd av babyspenat och toppa med halloumi, cashewnötter och persilja.

Comments

Popular Posts