Blomkålssoppa med smörstekt Karl Johansvamp
Ingredienser
4 portioner
1 medelstort blomkålshuvud
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 liter vatten
2 grönsaksbuljong"tärningar"
1 dl grädde
Salt, svartpeppar
Tillbehör: Karl Johansvamp/kantareller, pumpakärnor
Gör såhär
Stek löken och vitlöken mjuk i lite olja. Tillsätt blomkålsbuketter, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Stavmixa soppan slät. Häll på lite grädde och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. Hacka under tiden svampen i små kuber. Hetta upp en torr panna och stek tills allt vatten har ångat bort. Addera rejält med smör och låt svampen få en krispig yta. Salta generöst. Servera soppan med svampen och lite pumpafrön.
Comments
Post a Comment