Blomkålssoppa med smörstekt Karl Johansvamp


Ingredienser 
4 portioner

1 medelstort blomkålshuvud
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor 
1 liter vatten 
2 grönsaksbuljong"tärningar" 
1 dl grädde
Salt, svartpeppar 
Tillbehör: Karl Johansvamp/kantareller, pumpakärnor

Gör såhär
Stek löken och vitlöken mjuk i lite olja. Tillsätt blomkålsbuketter, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Stavmixa soppan slät. Häll på lite grädde och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. Hacka under tiden svampen i små kuber. Hetta upp en torr panna och stek tills allt vatten har ångat bort. Addera rejält med smör och låt svampen få en krispig yta. Salta generöst. Servera soppan med svampen och lite pumpafrön.

Comments

Popular Posts