Belugabolognese



Ingredienser 
4 portioner

Bolognese:
1 gul lök 
 3 vitlöksklyftor 
1 grovriven morot 
2 dl torra belugalinser 
500 g krossade tomater 
Ca 2-3 msk tomatpuré 
Ca 2 dl vatten 
Ca 2 msk tamarisoja 
En rejäl skvätt grönsaksfond 
2 dl havrefraiche 
Oregano, basilika, timjan

Tillbehör:
4 port pasta
Cashewsmul (mixade cashewnötter, bjäst och salt) 
Sallad 
Färsk basilika/timjan 

Gör såhär 
Hacka löken och fräs den mjuk i olja några minuter. Tillsätt riven morot, vitlök, kryddor och tomatpuré och låt fräsa med. Tillsätt krossade tomater, linser, grönsaksfond, soja och vatten. Puttra ca 25 min tills linserna har fått rätt konsistens (fortfarande rätt tuggiga). Koka under tiden pastan al dente. Tillsätt havrefraiche till såsen och puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera pastan med ruccola, bolognese, cashewsmul och färska kryddor. Much away!

Comments

Popular Posts