Kalkonfilé med parmesanmos


Ingredienser 
4 portioner

600 g kalkonfilé 
1 pkt tärnad panchetta 
100 g färskost vitlök 
Lite grädde 
Några msk kycklingfond 
2 pkt sparris 
1 kvist coctailtomater 
2 små blomkålshuvuden 
Ca 1/2 parmesanost, riven

Gör såhär 
Sätt ugnen på 200C. Bryn kalkonfiléerna och stek färdigt i ugn, ca 20 min om filéerna är stora. Sätt in sparris och tomater i olja i ugnen när ca halva tiden av filéerna återstår. Vispa upp grädde, färskost och fond i skyn från kalkonfiléerna, koka ihop något och ställ åt sidan. Skär blomkål i buketter och koka upp i lättsaltat vatten. Koka mjuka ca 10-15 min. Stompa med smör och riven parmesan, smaka av med salt och vitpeppar. Låt ånga av i kastrullen. Bryn panchetta på hög värme och låt rinna av på hushållspapper. Skiva upp kalkonfilén när den är klar och servera med sås, panchetta, blomkålsmos och grönsaker.

Comments

Popular Posts