Fläskfilégratäng med tomater, champinjoner och mozzarella


Ingredienser 
4 portioner 

Gratäng: 
600 g fläskfilé 
1 purjolök 
200 g champinjoner 
1 mozzarella 
Några körsbärstomater 
1 dl lättcremefraiche 
100 g färskost vitlök 
1 dl grädde 
Några msk kalvfond 
3 tsk dijonsenap 
2 tsk sambal oelek 

Tillbehör: 
1 zucchini 
2 broccoli 
1 rödlök 
1 påse bladspenat 
600g delikatesspotatis

Gör såhär
Sätt ugnen på 200C varmluft. Koka potatisen. Skiva purjolök och lägg i en form. Skiva champinjoner, bryn snabbt och lägg över purjon i formen. Putsa och skiva fläskfilén, salta och peppra, bryn även den och lägg över champinjonerna. Rör ihop resterande ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet. Skiva mozzarella och lägg ut över köttet. Halvera körsbärstomater och lägg över. Ställ in i ugnen 20 min. Salta under tiden ur skivor av zucchini, skär broccoli i buketter och klyfta rödlök. Blanda med olja på en form och ställ in i ugnen när 10 min av gratängtiden återstår. Häll påsen bladspenat över grönsakerna. Servera genast!

Comments

Popular Posts