Älgfärsbiffar med parmesangratinerad spetskål och kantarellsås



Ingredienser
4 portioner

Biffar:
500 g älgfärs
1 ägg
1 dl västerbottenost
1 vitlöksklyfta
2 tsk dijonsensap
Timjan
En skvätt viltfond

Spetskål:
2 st små spetskålshuvuden
2 stora vitlöksklyftor
Parmesan

Sås:
Kantareller
4 dl grädde
Någon msk lingonsylt
Soja
Kantarellfond

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 C. Hetta upp en klick smör, hacka två stora vitlöksklyftor grovt och låt fräsa med. Brynte jag spetskålshalvorna i smöret, lägg dem i en ugnsform och häll över resterande smör/vitlök. Toppa med lite parmesan och kör in i ugnen ca 30 min. Blanda till biffarna, smaka av färsen, forma biffar och stek i stekpanna. Lyft ut biffarna och stek kantareller i samma panna. Slå på grädde, en sked sockerfri lingonsylt, lite soja och en rejäl slatt kantarellfond. Lägg sedan i biffarna igen så att såsen får koka in. Toppa med färska lingon och timjan vid servering.

Comments

Popular Posts